Hakkında

Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, bünyesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Rus Dili ve Edebiyatı olmak üzere iki farklı anabilim dalını barındırmaktadır. Öğretim elemanı kadrosu 2008 yılı itibariyle oluşturulmaya başlanan bölümümüzde, 6 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi ve 3 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı lisans düzeyinde öğrenci alımı yapmaya başlamış olup Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim elemanı kadrosunu en kısa sürede tamamlama yoluna gitmektedir.

 

Bölümümüzün amacı; öğrencilerimize Batı dilleri, edebiyatları ve kültürlerini anlatmak, öğrencilerimizin yabancı dil kullanımlarını sözlü ve yazılı olarak etkin hale getirmek ve gelecek için ülkemize nitelikli edebiyat araştırmacıları kazandırmaktır. Bu amaçla öğrencilerimize Avrupa Tarihi, Rusya Tarihi, Sosyal Kültürel Antropoloji, Düşünce Tarihi, Karşılaştırmalı Edebiyat gibi dersleri de içeren çok yönlü bir öğretim programı sunmaktayız. Bölümümüz öğrencilerinden dil becerileri yetersiz olanların, bir sene hazırlık sınıfı okumaları zorunludur. Bölüm mezunlarımızın oldukça geniş iş imkanları vardır. Mezunlarımız; kamu kurumları, turizm sektörü, bakanlıklar, bankalar, medya kuruluşları, çeviri büroları ve yayınevlerinde çalışabilirler. Bunun yanı sıra, eğitim sertifikası alan mezunlarımız eğitim kurumlarında yabancı dil öğretmeni olarak görev yapabilmektedir.

 

Misyon

 

Bölümün misyonu; dil ve edebiyat alanlarında araştırmalar yapmak ve eğitim vermektir. Bu nedenle, öğrencilere dil becerileri ve dilbilim yöntemlerinin yanı sıra edebi metinlerin edebiyat ve eleştiri kuramları ile incelenmesinin öğretilmesi hedeflenmektedir. Karşılaştırmalı kültür ve edebiyat dersleri ile farklı kültürlere yönelik farkındalık geliştirilmesi hedefler arasındadır.

 

Vizyon

 

Bölümün vizyonu uluslararası ve ulusal üniversitelerle iş birliği içinde olarak Batı Dilleri ve Edebiyatı alanında saygın bir noktaya ulaşmak, kaliteli bir eğitimin yanı sıra kaliteli bilimsel çalışmalarla alana katkıda bulunmaktadır.